Baozi ehk hiina pelmeenid
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | Hiina köök ja perenaine.ee |
Valmistamisaeg | 20 minutit |
Küpsemisaeg | 20 minutit |
Koguaeg | 40 minutit |
Kategooria | Mähikud, Soolased pirukad |
Kirjeldus
Pehmes taignas köögiviljatäidisega aurutatud pelmeenid, mis on popp tänavatoit üle terve Aasia.
Koostisained
Juhised
Sega jahu pärmiga ja hakka tainast ühtlaseks sõtkudes sortsude kaupa vett lisama. Seejärel pane tainas 2-3 tunniks sooja kohta kerkima.
Täidise jaoks tükelda porgand ja brokoli hästi peeneks (ca 1x1 mm tükid). Tee munast omlett ja tee samuti väikesteks tükkideks. Rohelise sibula tükid võivad jääda pisut suuremad. Sega kausis porgand, brokoli, omletitükid ja roheline sibul ning lisa segule ka maitseained.
Kui tainas on kerkinud, sõtku see uuesti läbi. Seejärel jaga tainas sobilikeks tükkideks (tüki suurus sõltub sellest, kui suuri pelmeene tahad), tee käte vahel palliks ja siis rulli laiali. Lapik taignatükk võib keskelt jääda paksemaks, kuid ääred võiksid olla võimalikult õhukesed. Seejärel võta taignalatakas peopessa, tõsta selle keskele lusikatäis täidist ja suru servad keskele kokku.
Kui pelmeenid valmis, pane need aurutisse (iga pelmeeni alla võib panna augustatud küpsetuspaberi tüki, et tainas auruti külge kinni ei hakkaks). Auruti puudumisel võib selle kokku kombineerida ka pliidil keevast veepotist ja millestki, kuhu peale pelmeenid kindlale pinnale panna saaks. Pelmeenid on valmis ca 20-25 minutiga.