Beseekattega rabarbrikook
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | toiduteemal.blogspot.com ja Liina impro |
Valmistamisaeg | 20 minutit |
Küpsemisaeg | 45 minutit |
Koguaeg | 1 tund, 5 minutit |
Kategooria | Magustoidud |
Kirjeldus
Veidi pidulikum imehea magushapu kook, "pisaratega" ja puha.
Koostisained
Juhised
Põhja jaoks klopi muna koos suhkruga lahti, lisa sool, küpsetuspulbriga segatud jahu ja sulatatud rasvaine. Aseta tainas ümmargusse koogivormi, kusjuures ääred peaksid olema vähemalt 3 cm kõrgused. Põhi võib külmkapis 20-30 minutit seista.
Täidise jaoks klopi lahti munakollased, sega kondenspiima, maitsestamata jogurti ja vaniljesuhkruga. Lõpuks lisa väikeseks tükeldet rabarber. Vala põhjale ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkruga hästi tugevaks vahuks. Määri koogile. Küpseta veel 180-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni besee hakkab võtma kuldset tooni. Lase koogil jahtuda, lõika märjaks kastetud noaga (ei lõhu beseed) tükkideks.