Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Hirsi-kartuli panniroog

Kokkuvõte

Kogus
inimest
InspiratsioonOma maitse retseptiraamat, Kaie Mei
Valmistamisaeg
15 minutit
Küpsemisaeg
50 minutit
Koguaeg
1 tund, 5 minutit
KategooriaMöksid

Kirjeldus

Toitev ja põneva indiapärase maitsenüansiga panniroog

Koostisained

150 g
hirss
4  
kartulid
1  
pommu ehk baklažaan
1  
tšillikaun (või 2)
1 tl
sinepiseemned
1 tl
apteegitilliseemned
1 tl
vürtsköömned
3 spl
õli
100 g
spinat (külmutatud)
   
vesi
   
sool

Juhised

Pane hirss vette, sega veidi ja vala vesi ära. Seejärel kalla hirsile uus vesi peale ja keeda umbes 20 minutit, kuni hirss on pehme.

Samal ajal tükelda kooritud kartulid (võrdlemisi õhukesteks viilakateks), pommu (kuubikuteks) ja tšilli (pisikesteks tükkideks). Raputa pommutükkidele veidi soola.

Kuumuta pannil õli ja kuumuta seal apteegitilli- ja sinepiseemneid ning vürtsköömneid kuni praksumiseni. Seejärel lisa kartulid ja prae vähemalt 10 minutit. Siis uha sekka pommu ja tšilli ning prae veel 10 minutit. Vahepeal võid vajadusel õli juurde panna. Lõpus pane pannile keedetud hirss ja spinat ning podista kuni spinat on sulanud, vajadusel lisa tunde järgi vett (meil läks vett umbes 1 klaas). Maitsesta soolaga ja naudi.