Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Injera

Kokkuvõte

Kogus
tükki
Inspiratsioonbreadchick.blogspot.com
Valmistamisaeg
30 minutit
Küpsemisaeg
50 minutit
Koguaeg
1 tund, 20 minutit
KategooriaMähikud, Vegan

Kirjeldus

Omapärane teff-jahust tehtud käsnjas pannkoogitaoline roog Etioopiast

Koostisained

Tainajuuretis
2.5 dl
teff-jahu
4 dl
vesi
0.25 tl
pärm
Tainas
4 dl
nisujahu
2 tl
küpsetuspulber
1 tl
sool
   
õli (praadimiseks)

Juhised

Injera tegemiseks varu 5 päeva, st 1. päeval tuleb juuretis hakkama panna, 3. ja 5. päeval juuretist "toita" ning 5. päeva õhtul saab küpsetama hakata.

Niisiis, 1. päeval sega kokku 2 dl toasooja vett, veerand teelusikatäit pärmi (kogus ongi nii väike, muidu tuleb injera tugeva pärmimaitsega) ja 1 dl teff-jahu. Tee segu karpi ja pane kaas peale, aga nii, et õhk pääseks ligi. Jäta toatemperatuuril seisma; kihilisus ja omapärane aroom käivad juuretise puhul asja juurde.

3. päeval "toida" juuretist 0.75 dl teff-jahu ja 1 dl veega. 5. päeval (soovitavalt hommikul) talita täpselt samamoodi.

5. päeval, 4 tundi pärast "toitmist", valmista tainas. Selleks sega esmalt nisujahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa juuretisele. Taina konsistents peaks olema samasugune nagu pannkoogitainal, seega lisa vajadusel vett. Aseta sooja kohta vähemalt 4 tunniks kerkima.

Kuumuta pannil õli ja vala sinna kulbitäis tainast, tee ülepanni-injera (pann ei tohi olla liiga kuum). NB! injerat ei pöörata ümber. Prae vaikselt ja vaata vahvaid mullikesi, mis tainasse tekivad. Injera on valmis, kui kõik mullid on lõhkenud ja pind on rõõmsalt auguline (aega läheb ühe küpsemisega umbes 4-5 minutit).

Injera juurde valmista mõni paksem vürtsikas läätse-, juurika- vm hautis, tõsta paar lusikatäit injerale peale ja hakka sõrmedega väikesi tükikesi rebima. Või võta üks injera niisama kõrvale, rebi sealt tükikesi ja söö nendega teise injera pealt hautist, pärast seda saad nahka pista hautisest läbiimbunud alumise injera. Valik on sinu, aga ilma söögiriistadeta on seda siiski kõige lahedam teha.

Lisainfo

Teff on hirsilaadne teravili, teff-jahu Eestist saada ei ole ja kahjuks puudub ka võrreldav kohalik alternatiiv, mis sama huvitava tulemuse annaks. Seega, kes väljamaal juhtub teff-jahu nägema, krabagu kaasa.