Kanada õunakeeks
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.nami-nami.ee |
Valmistamisaeg | 30 minutit |
Küpsemisaeg | 45 minutit |
Koguaeg | 1 tund, 15 minutit |
Kategooria | Magustoidud |
Kirjeldus
Mahlane krõbeda koorikuga õunakeeks, üks õunakoogilemmikuid
Koostisained
Juhised
Näpi külm või, fariinsuhkur, jahu ja kaneel ühtlaseks massiks ning pane külmkappi. Sega omavahel kuivained. Klopi lahti toatemperatuuril seisnud muna ja piim ning lisa neile õli. Tükelda õunad väikesteks tükkideks ning lisa koos piima-muna-õliseguga kuivainetele. Sega ühtlaseks massiks.
Võita keeksivorm ning pudista selle põhja külmakapis seisnud purumass. Seejärel vala peale tainas ja küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit. Enne vormist välja võtmist lase keeksil maha jahtuda, muidu jääb krõbe koorik vormi põhja kinni.
Lisainfo
Kooki ei pea tegema keeksina, võib kasutada ka koogivormi ja puru puistata peale, mitte panna vormi põhja. Kui koguseid kahekordistada, tuleb paras ports plaadikoogi jaoks.