Kartulikaraskid munavõiga
Kokkuvõte
| Kogus | |
|---|---|
| Inspiratsioon | www.nami-nami.ee | 
| Valmistamisaeg | 30 minutit  | 
| Küpsemisaeg | 30 minutit  | 
| Koguaeg | 1 tund  | 
| Kategooria | Soolased pirukad | 

Kirjeldus
Soome perunarieskat, koos munavõiga tõeliselt toitvad priimad pätsakad.
Koostisained
 5  
 kartulid (keskmised) 3 spl
 piim 2 dl
 odrajahu 1 dl
 täisteranisujahu 1.5 tl
 sool 4  
 muna 2 spl
 õli 50 g
 võiJuhised
Koori kartulid ja keeda pehmeks. Tee kartulitest puder, lisa veidi piima ning lase jahtuda. Sega jahtunud kartulipudru hulka õli, 1 tl soola, 1 muna ja jahud. Vormi tainast 6 karaskit, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit.
Munavõi jaoks keeda 3 muna. Sega toasoe või, hakitud munad, hakitud roheline sibul ja pool teelusikatäit soola ühtlaseks massiks.
Lõika karask keskelt pooleks, määri mõlema poole peale munavõid ning naudi terviseks.