Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Kõrvitsaorsoto kitsejuustuga

Kokkuvõte

Kogus
inimest
InspiratsioonRoman Zaštšerinski (kohvik Mooni peakokk)
Valmistamisaeg
15 minutit
Küpsemisaeg
1 tund
Koguaeg
1 tund, 15 minutit
KategooriaMöksid

Kirjeldus

Orsoto on odrakruupidest või -tangudest valmistet risoto moodi roog.

Koostisained

2 spl
õli
250 g
kõrvits
1.5 dl
odrakruubid
2  
sibul
2 knt
küüslauk
100 ml
õunamahl
100 ml
valge vein (kuiv)
7 dl
vesi
1  
loorberileht
0.5 tl
sool
   
must pipar
2 spl
toorjuust
70 g
kitsejuust
   
roheline sibul

Juhised

Pane kruubid mõneks tunniks likku.

Kõrvitsapüree jaoks kuumuta pannil 5 minutit sibulat ja küüslauku, lisa kõrvitsakuubikud ja hauta 10 minutit. Pane juurde õunamahl ning podista veel 5 minutit. Lisa veidi soola ning saumikserda püreeks. 

Kuumuta sibulat õlis, lisa juurde eelnevalt leotatud odratangud ning prae mõned minutid. Lisa vein ning lase alkoholil välja aurustuda. Hakka väikeste sortsude kaupa sooja vett (või puljongit) lisama. Uus sorts läheb sisse siis, kui eelmine on imendunud. Vahepeal pane 15 minutiks sisse loorberileht. Kui odratangud on valmis (aega läheb umbes 30 minutit), lisa toorjuust, kõrvitsapüree, sool-pipar ja sega hoolega läbi. Serveeri rohelise sibula ja kitsejuustuviiludega.