Kõrvitsapüreesupp
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | Maia Smõslova (F-Hoone peakokk) |
Valmistamisaeg | 20 minutit |
Küpsemisaeg | 20 minutit |
Koguaeg | 40 minutit |
Kategooria | Supid |
Kirjeldus
Suur kõrvits lahti lõigatud, mis muud kui vaja üks paks ja vürtsine supp valmis vaaritada.
Koostisained
400 g
kõrvits 2
kartulid 2
sellerivars 2
porgand 1
sibul 1 spl
õli 1 tl
tšillihelbed 1 dl
vesi 2 knt
küüslauk 1 spl
sidrunimahl 1 spl
sinep 1 dl
kohvikoorJuhised
Tükelda kõrvits, kartulid, porgandid, seller ja sibul. Prae sibulat ja sellerit mõned minutid koos tšillihelvestega õlis, seejärel lisa porgandid-kartulid ja prae veel umbes 5 minutit. Siis viska hulka kõrvits, prae veel natuke, lisa vesi ja hauta umbes 10 minutit. Kui juurikad pehmed, võta pott tulelt, uha sisse sidrunimahl, tükeldatud küüslauk, sinep, kohvikoor, sool ja basiilik. Saumikserda püreeks ja serveeri näiteks röstitud saiakuubikute või kõrvitsaseemnetega.