Kukeseenerisoto
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.heatoit.com ja Liina impro |
Kategooria | Riisiroad |
Kirjeldus
Parim seeneaja risoto.
Koostisained
2 spl
õli 1 tl
tüümian 300 g
kukeseened 2
sibul 2 knt
küüslauk 1.5 dl
risotoriis 100 ml
valge vein (kuivapoolsem) 7 dl
vesi (või puljong) 2 spl
toorjuust 40 g
parmesani juustJuhised
Puhasta ja haki kukeseened, sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil pool õlikogusest ja prae sibulat mõned minutid, lisa riis ja mõne minuti pärast vein. Kui vein on aurustunud, hakka lisama kulbitäie kaupa sooja vett (puljongit). Samal ajal prae õlis kukeseeni koos tüümianiga kuni seenevedelikku enam pole. Kui riis on pehme, sega kõik kokku, lisa toorjuust, küüslauk, petersell ja sool-pipar. Serveeri parmesanilaastudega.