Läätsestrooganov
Kokkuvõte
| Kogus | |
|---|---|
| Inspiratsioon | emme Kaire | 
| Valmistamisaeg | 15 minutit  | 
| Küpsemisaeg | 30 minutit  | 
| Koguaeg | 45 minutit  | 
| Kategooria | Möksid | 

Kirjeldus
Traditsiooniliselt hea kaste uues (läätse)kuues
Koostisained
 100 g
 läätsed 1  
 sibul 2 knt
 küüslauk 1  
 porgand 200 g
 purustatud tomatid (või tomatipasta) 2  
 marineeritud kurk 2 spl
 nisujahuJuhised
Haki sibul, küüslauk ja porgandid ning prae neid õlis koos läätsedega umbes 5 minutit. Lisa vett (umbes klaasijagu või rohkemgi) ja purustatud tomatid ning lase podiseda umbes 15-20 minutit, kuni läätsed on pehmed (kõige kiiremini keevad punased läätsed, teisi tuleb enne paar tundi leotada). Pane jahu koos veega klaaspurki ja raputa (kaval oleks ka kaas purgile peale keerata), kuni segu on ühtlane. Lisa segades kastmele. Kõige lõpus lisa tükeldatud kurgid, tubli sorts hapukoort ja tilli ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri keedukartulite või riisiga.
Kindlasti sobib kastmesse lisada ka noort suvikõrvitsat vm meelepärast köögivilja.