Maki sushi
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Valmistamisaeg | 45 minutit |
Küpsemisaeg | 20 minutit |
Koguaeg | 1 tund, 5 minutit |
Kategooria | Riisiroad |
Kirjeldus
Kuidas kombineerida endale kodustes tingimustes killuke Jaapanit.
Koostisained
Juhised
Keeda riis pehmeks pudruks (pudruriis sobib näiteks hästi) ning maitsesta riisiäädika ja soolaga (soovi korral ka suhkruga). Lase jahtuda.
Tee munadest omletitaoline toode (ei pea olema ühes tükis), maitsesta soola ja tilliga.
Haki paprika, marineeritud kurgid ja suitsujuust peenikesteks ribadeks.
Võta norileht, aseta sinna peale kuuendik riisikogusest ning kata sõrmedega surudes ühtlaselt ära, ülemine pikem serv jäta umbes 2 cm ulatuses katmata. Soovi korral kata riis õhukese toorjuustukihiga. Sinna peale aseta ühtlase ribana suitsujuust, omlett, kurgid ja paprika. Keera rulli nii, et norilehe katmata serv jääb kõige peale. Kasta näpud veekaussi ja tõmba üle serva, et see kinni kleepuks. Tee ülejäänud rullid samamoodi valmis. Sushi tegemise juures on tore veel see, et täidist saab igaüks vastavalt soovile muuta ning alati jääb ka lõigatud ribasid niisama söömiseks üle. Kui rullid valmis, lõika nad paraja suurusega tükkideks.
Aseta wasabi-pulber lusikale, lisa väike sorts külma vett ja sega, kuni saad pastataolise konsistentsi.
Aseta maki sushile peale natuke wasabi-pastat, tükk marineeritud ingverit, kasta sojakastmesse ning pista suhu. Oishii! (Maitsev!)