Maroko läätse-juurviljahautis
Kirjeldus
Vürtsikas ingverine värk köögiviljadega.
Koostisained
2 spl
õli 1
porgand 1
pastinaak 1
kaalikas (väiksem) 1
sibul 2 knt
küüslauk 50 ml
ingverijuur 1 dl
läätsed 300 ml
vesi 1 prk
purustatud tomatid 0.5 tl
kurkum ehk kollajuur 0.5 tl
vürtsköömned 0.5 tl
tšillipulber 1 tl
köömned 1 tl
garam masala 4 spl
sojakaste 1.5 dl
riisJuhised
Pikema keemisajaga läätsi võib paar tundi enne toiduvalmistamist leotada.
Juurikad, sibul, ingver ja küüslauk tükeldada. Kuumutada pannil õli, praadida sibulat ja juurikaid koos maitseainetega 5-7 minutit. Lisada osa veest, läätsed, tomatipasta ja sojakaste. Hautada umbes 20 minutit (aeg-ajalt vett lisades) kuni läätsed ja juurviljad on pehmed. Hautamise lõpus lisada küüslauk. Serveerida riisiga.