Mustsõstra-kohupiimakook
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.nami-nami.ee |
Valmistamisaeg | 30 minutit |
Küpsemisaeg | 50 minutit |
Koguaeg | 1 tund, 20 minutit |
Kategooria | Magustoidud |
Kirjeldus
Mahlane plaadikook kohupiimasõpradele
Koostisained
Põhi
160 g
või 150 g
nisujahu 150 g
kaerajahu (vm täisterajahu) 50 g
suhkur 4 spl
vesi (külm)Täidis
3
muna 150 g
suhkur 1 tl
vaniljesuhkur 600 g
kohupiim (maitsestamata) 350 g
hapukoorKate
1 l
mustsõstrad 60 g
mandlilaastudJuhised
Taina jaoks sega toasoe või ja jahud ühtlaseks puruks ning lisa külm vesi. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.
Täidise jaoks klopi munad suhkruga lahti, lisa kohupiim ja hapukoor ning sega ühtlaseks. Vala põhjale.
Kalla täidisele mustsõstrad (kui kasutad külmutatud marju, ära neid enne üles sulata) ja marjadele omakorda mandlilaastud. Küpseta 180-kraadises ahjus 50-55 minutit.
Lisainfo
Kui kasutad magusat kohupiima, võid täidise suhkrukogust julgelt poole võrra vähendada.