Napoléon'i kook
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Valmistamisaeg | 30 minutit |
Küpsemisaeg | 1 tund |
Koguaeg | 1 tund, 30 minutit |
Kategooria | Magustoidud |
Kirjeldus
Eero lemmikkook.
Koostisained
500 g
lehttainas 6 dl
piim 3
muna 1.5 dl
suhkur 1 tl
vaniljesuhkur 2 spl
nisujahuJuhised
Jaota lehttainas kolmeks osaks. Rulli iga osa plaadisuuruseks ning küpseta eraldi 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Lõika ebaühtlased ääred ära, tee puruks ning jäta tallele.
Kreemi valmistamiseks kuumuta piim koos osa suhkruga keemiseni. Vahusta munad ülejäänud suhkruga ja lisa jahu. Vala ettevaatlikult muna-suhkru-jahusegu piima hulka. Sega pidevalt kuumutades umbes 10 minutit kuni kreem on parajalt paks.
Lase nii tainaplaatidel kui kreemil jahtuda. Võta esimene tainaplaat, määri sinna peale hapukat moosi ja kolmandik kreemist. Tee samamoodi veel kaks korda. Kõige peale pudista tainapuru. Parima maitsega on Napoléon'i kook pärast ööd külmkapis.