Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Rabarberi-kohupiimakook

Kokkuvõte

Kogus
plaaditäis
Inspiratsioonwww.toidutare.ee
Valmistamisaeg
45 minutit
Küpsemisaeg
1 tund
Koguaeg
1 tund, 45 minutit
KategooriaMagustoidud

Kirjeldus

Mahlaselt magushapu kook rabarberihooajaks

Koostisained

Põhi
150 g
või
1 dl
suhkur
3 dl
nisujahu
2 dl
riisijahu
1  
munakollane
3 tl
küpsetuspulber
2 tl
vaniljesuhkur
1 spl
vesi (külm)
Rabarberikate
500 g
rabarber
0.5 dl
vesi
1 tl
kaneel
Täidis
600 g
kohupiimapasta (maitsestamata)
200 g
hapukoor
3  
muna
1  
munavalge
0.5  
laim (mahl)
1 dl
suhkur
1 spl
vaniljesuhkur
0.5 dl
kartulitärklis
   
rabarberimahl

Juhised

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollane (munad võiks ka enne küpsetamist paar tundi toatemperatuuril olla). Sega jahud ja küpsetuspulber omavahel ning lisa vahule. Lõpuks lisa 1 spl vett, vormi tainas ühtlaseks palliks ning suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Puhasta ja tükelda rabarberid, kuumuta koos vee ja kaneeliga keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla 15 minutiks hauduma. 

Vahusta munakollased tavalise ja vaniljesuhkruga. Sega hulka kohupiimapasta koos hapukoore ja kartulijahuga. Lisa segule rabarberivedelik ja laimimahl. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega täidisesse.

Vala tainale nõrutatud rabarberid, neile peale kohupiimatäidis ja küpseta 175° juures 60 minutit. Enne mugimahakkamist lase jahtuda.