Müsli
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Valmistamisaeg | 15 minutit |
Küpsemisaeg | 45 minutit |
Koguaeg | 1 tund |
Kirjeldus
Krõbe ja pähkline müsli kreeka jogurtiga söömiseks
Koostisained
500 g
kaerahelbed 90 g
õli 100 g
mesi 75 g
päevalilleseemned 75 g
kõrvitsaseemned 100 g
mandlid (vm pähklid) 150 g
rosinad (vm kuivatatud puuviljad)Juhised
Sega kaerahelbed õliga. Lisa mesi ja sega hoolikalt, et suuri tükke ei jääks. Lisa erinevaid seemneid-pähkleid-kookoshelbeid ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui tahad tükilisemat müslit, suru massi suurema lusikaga vastu plaati. Küpseta 150 kraadi juures 40-50 minutit (või vähem) kuni müsli on kuldpruun. Lase jahtuda.
Pese rosinad vm kuivatatud puuviljad (nt viigimarjad, jõhvikad) ja sega müsliga. Säilitamiseks sobib hästi kaanega klaaspurk, muidu kaotab müsli oma krõbeduse.