Mungoa idud
Kirjeldus
Meisteridutaja Eero jagab näpunäiteid.
Koostisained
1 dl
mungoadJuhised
Pese korralikult puhtaks 1-liitrine purk ning kalla sinna sisse mungoad. Kata purk marliga. Vala purki jahedat vett, nii et kõik oad oleksid vees, ning pane pimedasse kohta seisma. 6-8 tunni möödudes vala vesi purgist välja ning pane, purgisuu kaldega allapoole (et üleliigne vesi saaks välja nõrguda), taas pimedasse kohta seisma. Järgmise 3-4 päeva jooksul loputa idusid 2-3 korda päevas, st lase läbi marli purki jahedat vett ning vala seejärel jälle tühjaks. Kui idud on purgis valmis, st seemnete külge on kasvanud ca 2 cm pikkused idandid, vala idud kaussi ning tarbi paari päeva jooksul.
Lisainfo
Idusid on hea kasutada näiteks salatites ja wokiroogades, kuid on täiesti sobilikud ka iseseisva näksina.