Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Kukeseenerisoto

Kokkuvõte

Kogus
inimest
Inspiratsioonwww.heatoit.com ja Liina impro
KategooriaRiisiroad

Kirjeldus

Parim seeneaja risoto.

Koostisained

2 spl
õli
1 tl
tüümian
300 g
kukeseened
2  
sibul
2 knt
küüslauk
1.5 dl
risotoriis
100 ml
valge vein (kuivapoolsem)
7 dl
vesi (või puljong)
2 spl
toorjuust
   
petersell
   
sool
   
must pipar
40 g
parmesani juust

Juhised

Puhasta ja haki kukeseened, sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil pool õlikogusest ja prae sibulat mõned minutid, lisa riis ja mõne minuti pärast vein. Kui vein on aurustunud, hakka lisama kulbitäie kaupa sooja vett (puljongit). Samal ajal prae õlis kukeseeni koos tüümianiga kuni seenevedelikku enam pole. Kui riis on pehme, sega kõik kokku, lisa toorjuust, küüslauk, petersell ja sool-pipar. Serveeri parmesanilaastudega.