Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Beseekattega rabarbrikook

Kokkuvõte

Kogus
inimest
Inspiratsioontoiduteemal.blogspot.com ja Liina impro
Valmistamisaeg
20 minutit
Küpsemisaeg
45 minutit
Koguaeg
1 tund, 5 minutit
KategooriaMagustoidud

Kirjeldus

Veidi pidulikum imehea magushapu kook, "pisaratega" ja puha.

Koostisained

75 g
või
0.5 dl
suhkur
   
sool (näpuotsatäis)
1  
muna
3 dl
täisteranisujahu
1 tl
küpsetuspulber
3  
munakollane
1 prk
kondenspiim (maiasmokad suhkruga, hapulembid suhkruta)
3 tl
vaniljesuhkur
2 dl
maitsestamata jogurt
400 g
rabarber
3  
munavalge
1 dl
suhkur

Juhised

Põhja jaoks klopi muna koos suhkruga lahti, lisa sool, küpsetuspulbriga segatud jahu ja sulatatud rasvaine. Aseta tainas ümmargusse koogivormi, kusjuures ääred peaksid olema vähemalt 3 cm kõrgused. Põhi võib külmkapis 20-30 minutit seista.

Täidise jaoks klopi lahti munakollased, sega kondenspiima, maitsestamata jogurti ja vaniljesuhkruga. Lõpuks lisa väikeseks tükeldet rabarber. Vala põhjale ja küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkruga hästi tugevaks vahuks. Määri koogile. Küpseta veel 180-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni besee hakkab võtma kuldset tooni. Lase koogil jahtuda, lõika märjaks kastetud noaga (ei lõhu beseed) tükkideks.