Kõrvitsaorsoto kitsejuustuga
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | Roman Zaštšerinski (kohvik Mooni peakokk) |
Valmistamisaeg | 15 minutit |
Küpsemisaeg | 1 tund |
Koguaeg | 1 tund, 15 minutit |
Kategooria | Möksid |
Kirjeldus
Orsoto on odrakruupidest või -tangudest valmistet risoto moodi roog.
Koostisained
Juhised
Pane kruubid mõneks tunniks likku.
Kõrvitsapüree jaoks kuumuta pannil 5 minutit sibulat ja küüslauku, lisa kõrvitsakuubikud ja hauta 10 minutit. Pane juurde õunamahl ning podista veel 5 minutit. Lisa veidi soola ning saumikserda püreeks.
Kuumuta sibulat õlis, lisa juurde eelnevalt leotatud odratangud ning prae mõned minutid. Lisa vein ning lase alkoholil välja aurustuda. Hakka väikeste sortsude kaupa sooja vett (või puljongit) lisama. Uus sorts läheb sisse siis, kui eelmine on imendunud. Vahepeal pane 15 minutiks sisse loorberileht. Kui odratangud on valmis (aega läheb umbes 30 minutit), lisa toorjuust, kõrvitsapüree, sool-pipar ja sega hoolega läbi. Serveeri rohelise sibula ja kitsejuustuviiludega.