Karjala pirukad
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.tamperemaja.ee |
Valmistamisaeg | 30 minutit |
Küpsemisaeg | 1 tund |
Koguaeg | 1 tund, 30 minutit |
Kirjeldus
Hullult head riisitäidisega pirukad põhjanaabrite juurest.
Koostisained
Juhised
Pane 1 liiter vett keema, sega riis sisse ja keeda umbes 15 minutit. Lisa 3 dl piima ja lase pudrul veel 10 minutit vaikselt podiseda, vahepeal segades. Valmis puder maitsesta 1 tl soolaga.
Kui soovid osa täidist teha porgandiga, keeda porgandeid 25 minutit, koori ja vajuta pudruks. Jaga riisikogus kaheks ja sega ühele hulka porgandipuder.
Sega käsitsi 2 dl külmast veest, 1 tl soolast ja jahudest tainas. Vormi pikaks rulliks ja jaga umbes 20 tükiks. Tee neist pallikesed, suru lapikuks ja rulli õhukesed (paksusega mõned millimeetrid) ümmargused pirukaümbrised (kasuta rullimisel rukkijahu, et tainas ei kleebiks). Täida pirukad täidisega (igale pirukale 1 suuuure kuhjaga supilusikatäis, pooltele porgandi- ja pooltele riisitäidis) ning kroogi ääred üles. Küpseta pirukaid 250-kraadises ahjus 15-20 minutit. Antud kogusest tuleb 2 plaaditäit.
Kuumuta 1 dl piima ja sulata selles supilusikatäis võid, määri-pintselda valmis pirukaid selle seguga, muidu jääb tainas liiga kõvaks.
Lisainfo
Vanasti pandi täidiseks näiteks odrakruupe, kartulit, tatart või hirssi. Praegusel ajal on kõige levinum riisitäidis. Pirukaid serveeritakse soojalt koos munavõiga.