Kartulikaraskid munavõiga
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.nami-nami.ee |
Valmistamisaeg | 30 minutit |
Küpsemisaeg | 30 minutit |
Koguaeg | 1 tund |
Kategooria | Soolased pirukad |
Kirjeldus
Soome perunarieskat, koos munavõiga tõeliselt toitvad priimad pätsakad.
Koostisained
5
kartulid (keskmised) 3 spl
piim 2 dl
odrajahu 1 dl
täisteranisujahu 1.5 tl
sool 4
muna 2 spl
õli 50 g
võiJuhised
Koori kartulid ja keeda pehmeks. Tee kartulitest puder, lisa veidi piima ning lase jahtuda. Sega jahtunud kartulipudru hulka õli, 1 tl soola, 1 muna ja jahud. Vormi tainast 6 karaskit, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit.
Munavõi jaoks keeda 3 muna. Sega toasoe või, hakitud munad, hakitud roheline sibul ja pool teelusikatäit soola ühtlaseks massiks.
Lõika karask keskelt pooleks, määri mõlema poole peale munavõid ning naudi terviseks.