Taimne pikkpoiss
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | allrecipes.co.uk |
Valmistamisaeg | 30 minutit |
Küpsemisaeg | 1 tund |
Koguaeg | 1 tund, 30 minutit |
Kategooria | Vormiroad |
Kirjeldus
Nii hea kõhutäide, ideaalne näiteks taimetoitlase jõululauale.
Koostisained
Juhised
Leota läätsi (kui teed suuremale perele süüa, võid läätsi võtta ka 4 dl) 1-2 tundi, seejärel keeda väikeste sortsude kaupa vett lisades pehmeks, lisa keetmise ajal veerand tunniks ka loorberilehed. Keetmise lõpuks ei tohiks vedelikku eriti alles jääda. Lase läätsedel jahtuda.
Pruunista kuival pannil mõned minutid india pähkleid ja haki peeneks.
Haki sibul, porru, paprika, seened ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja pane esmalt pannile sibul, seejärel lisa paprika, porru, seened ja küüslauk ning prae neid umbes 10 minutit. Lõpus lisa sidrunimahl ja maitsesta soola-pipraga. Lase jahtuda.
Võta suur kauss ning sega kokku läätsed, praetud juurviljad, india pähklid, riivleib (või -sai), riivjuust ja lahtiklopitud munad. Maitsesta peterselli, sinepi ja vajadusel soola-pipraga. Ka jahvatatud paprika ja sidrunipipar sobivad hästi.
Aseta segu piklikku ahjuvormi ja küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit.
Lisainfo
Serveerida võib lihtsa hapukoore-sinepi-küüslaugu-marineeritud kurgi kastmega.