Kitsejuustu-köögiviljapirukas
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.perenaine.ee |
Valmistamisaeg | 30 minutit |
Küpsemisaeg | 1 tund |
Koguaeg | 1 tund, 30 minutit |
Kategooria | Soolased pirukad |
Kirjeldus
Tervislik, mahlane ja põneva maitsenüansiga lahtine pirukas.
Koostisained
3 dl
täisteranisujahu 75 g
või 3 spl
vesi (külm) 1
suvikõrvits 1
paprika 200 g
kirsstomatid 2 knt
küüslauk 1 spl
õli 130 g
kitsejuust 1
muna 1 dl
kohvikoor (või piim)Juhised
Näpi toatemperatuuril või koos jahuga ühtlaseks massiks, lisa vesi ja sool ning pane ahjuvormi, tee servad 2-3 cm kõrguseks ning torka kahvliga tainale mõned augud ka sisse.
Tükelda suvikõrvits, paprika, küüslauk ja kitsejuust. Kuumuta pannil õli ja prae köögivilju umbes 10 minutit, maitsesta soola-pipraga ja lisa küüslauk. Kui segu on jahtunud, pane hulka kitsejuust ning vala tainale.
Seejärel poolita kirsstomatid ja laota köögiviljasegule. Kõige peale vala koore või piimaga lahtiklopitud muna ja basiilik.
Küpseta 200 kraadi juures 40-45 minutit.