Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Kitsejuustu-köögiviljapirukas

Kokkuvõte

Kogus
inimest
Inspiratsioonwww.perenaine.ee
Valmistamisaeg
30 minutit
Küpsemisaeg
1 tund
Koguaeg
1 tund, 30 minutit
KategooriaSoolased pirukad

Kirjeldus

Tervislik, mahlane ja põneva maitsenüansiga lahtine pirukas.

Koostisained

3 dl
täisteranisujahu
75 g
või
3 spl
vesi (külm)
1  
suvikõrvits
1  
paprika
200 g
kirsstomatid
2 knt
küüslauk
1 spl
õli
130 g
kitsejuust
   
basiilik (värskelt hakitud)
1  
muna
1 dl
kohvikoor (või piim)
   
sool
   
pipar

Juhised

Näpi toatemperatuuril või koos jahuga ühtlaseks massiks, lisa vesi ja sool ning pane ahjuvormi, tee servad 2-3 cm kõrguseks ning torka kahvliga tainale mõned augud ka sisse.

Tükelda suvikõrvits, paprika, küüslauk ja kitsejuust. Kuumuta pannil õli ja prae köögivilju umbes 10 minutit, maitsesta soola-pipraga ja lisa küüslauk. Kui segu on jahtunud, pane hulka kitsejuust ning vala tainale.

Seejärel poolita kirsstomatid ja laota köögiviljasegule. Kõige peale vala koore või piimaga lahtiklopitud muna ja basiilik.

Küpseta 200 kraadi juures 40-45 minutit.