Viigimarjatrühvlid
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | toiduteemal.blogspot.com ja Maire Suitsu |
Valmistamisaeg | 2 tundi |
Kategooria | Magustoidud |
Kirjeldus
Ideaalne jõulumagus kinkimiseks ehk Kalevi komm meets brändised viigimarjad.
Koostisained
Juhised
Lõika viigimarjad neljaks (kui tahad suuremaid trühvleid, võid ka poolitada) ja jäta umbes pooleks tunniks brändisse likku. Veereta martsipanist umbes viigimarjatükkide suurused pallikesed ja mudi sõrmede vahel lapikuks kettaks. Pane viigimarjatükk martsipani keskele ja voldi ääred kokku. Valmista ennast ette parajaks möllamiseks ning ära heitu, kui martsipan katki kipub minema. Midagi pole lahti ka siis, kui viigimari mõnest kohast näha jääb. Võid proovida ka tuhksuhkrut peale raputada ja tainarulliga martsipaniketast teha, aga meie kogemus näitas, et sel moel muutub martsipan pigem pudedamaks ja raskemini töödeldavaks.
Vala väikesesse potti 4-5 cm jagu vett ning lase keema. Võta pott tulelt, aseta peale supitaldrik (peab potisuu ära katma, veeaur pole sulašokolaadile teps mitte hea, võib muutuda känkraks) ja tükelda šokolaad taldrikusse. Sega ja vaikselt peaks šokolaad sulama hakkama. Kui šokolaad on täiesti sulanud, lase mõned minutid jahtuda (liiga kuumalt kasutatud šokolaad muutub jahtudes hallikaks) ja veereta komme seal sees, kasutades näiteks kahvlit ja teelusikat. Aseta kommid küpsetuspaberile tahenema. Soovituslik on šokolaadi sulatada kahes jaos, kuna muidu võib juhtuda, et viimaste kommide kastmise ajaks on šokolaad juba lootusetult kõva.