Taimetoitlase burks
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | Pereköök (jaanuar 2012) |
Valmistamisaeg | 30 minutit |
Küpsemisaeg | 10 minutit |
Koguaeg | 40 minutit |
Kategooria | Mähikud, Vegan |
Kirjeldus
Maailma parim rotiburks.
Koostisained
250 g
herned (kuivatatud) 2
sibul 1 dl
vesi 6 spl
täisteranisujahu 1 spl
karripulber 8
täisterakukkelJuhised
Leota herneid 6-7 tundi, seejärel kurna, lisa vesi ning purusta saumiksriga ühtlaseks massiks (herneid keeta pole vaja, juhhei). Haki sibulad väikesteks tükkideks ja prae õlis klaasjaks. Lisa hernemassile praetud sibulad, täisteranisujahu ja meelepärased maitseained ning sega hoolikalt läbi. Vormi saadud massist 8 kuklit ja prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Samal ajal rösti kukleid natuke aega ahjus. Kui kuklid on soojad ja pihvid valmis, komplekteeri omale meelepärane burks: näiteks kukli peale rohelise salati leht, siis pihv ja ketšup (või hapukoore-ketšupi segu), siis sibularõngad ja marineeritud kurgi viilud.