Šarlott
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | nami-nami.ee, lemmikud.wordpress.com ja Liina impro |
Valmistamisaeg | 1 tund |
Küpsemisaeg | 8 minutit |
Koguaeg | 1 tund, 8 minutit |
Kategooria | Magustoidud |
Kirjeldus
Mõnus tort kevadpühadeks
Koostisained
Juhised
Šarloti tegemise jaoks varu aega. Ühel õhtul tee valmis rullbiskviit, järgmisel päeval tordi sisu ja siis võiks kõik veel öökese külmkapis seista.
Biskviidi jaoks võta munad vähemalt tund aega enne küpsetamist külmkapist välja, nii lähevad nad paremini vahtu.
Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, kartulitärklis, küpsetuspulber ja kakaopulber, raputa läbi peene sõela munavahule ja sega õrnalt läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit. Aseta lauale küpsetuspaber ja puista see üle suhkruga (või mandlilaastude, kliidega). Kummuta ahjust võetud biskviit puhtale paberile, eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda (võid ka keerata koos paberiga rulli).
Sega kohupiimapasta maasika toormoosi või muu meelepärase moosi või marjadega. Mina segule suhkrut ei lisanud, kuna biskviit sai niigi magus. Kui biskviit on jahtunud, määri kohupiimasegu sinna peale, keera rulli ja pane ööseks külmkappi.
Järgmisel päeval sega kokku pasha kohupiimakreem ja maitsestamata jogurt, võid lisada veel rosinaid, kuivatatud puuvilju, marmelaadi vms. Kui tahad rammusamat, võid maitsestamata jogurti ka vahukoorega asendada.
Seejärel vooderda suurem kauss toidukilega (nii tuleb šarlott pärast kergemini kausist välja) ja lõika rullbiskviit umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning vooderda nendega tihedalt kausi põhi ja servad, jäta umbes neljandik põhja jaoks alles.
Sega želatiin külma veega ja lase umbes 5 minutit paisuda, kuumuta veevannis, kuni tükid on kadunud, aga ära keema lase. Lase mõni minut jahtuda ja lisa kohupiimasegule. Siis vala kohupiimasegu rullbiskviidiga vooderdet kaussi ja lao viimased tükid põhjaks. Kogu krempel võiks jällegi korralikult külmkapis seista, kuni sisu on tarretunud.
Kõige lõpuks aseta suur taldrik kausile ja kummuta ümber. Ongi kaunis tort nautimiseks valmis :)