Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Läätsestrooganov

Kokkuvõte

Kogus
inimest
Inspiratsioonemme Kaire
Valmistamisaeg
15 minutit
Küpsemisaeg
30 minutit
Koguaeg
45 minutit
KategooriaMöksid

Kirjeldus

Traditsiooniliselt hea kaste uues (läätse)kuues

Koostisained

100 g
läätsed
1  
sibul
2 knt
küüslauk
1  
porgand
200 g
purustatud tomatid (või tomatipasta)
2  
marineeritud kurk
2 spl
nisujahu
   
õli
   
vesi
   
hapukoor
   
sool
   
must pipar
   
till

Juhised

Haki sibul, küüslauk ja porgandid ning prae neid õlis koos läätsedega umbes 5 minutit. Lisa vett (umbes klaasijagu või rohkemgi) ja purustatud tomatid ning lase podiseda umbes 15-20 minutit, kuni läätsed on pehmed (kõige kiiremini keevad punased läätsed, teisi tuleb enne paar tundi leotada). Pane jahu koos veega klaaspurki ja raputa (kaval oleks ka kaas purgile peale keerata), kuni segu on ühtlane. Lisa segades kastmele. Kõige lõpus lisa tükeldatud kurgid, tubli sorts hapukoort ja tilli ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri keedukartulite või riisiga.

Kindlasti sobib kastmesse lisada ka noort suvikõrvitsat vm meelepärast köögivilja.