Sibulapirukas
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.heatoit.com |
Valmistamisaeg | 20 minutit |
Küpsemisaeg | 35 minutit |
Koguaeg | 55 minutit |
Kategooria | Soolased pirukad |
Kirjeldus
Mahlane maitsev tervislik, huvitav põhi on ka
Koostisained
Põhi
1 dl
nisujahu 1 dl
kaerahelbed 1 tl
küpsetuspulber 1 tl
sool 1
porgand (keskmine) 75 g
võiTäidis
2 spl
õli 4
sibul 1 tl
tüümian 2 dl
piim 2
muna 0.25
muskaatpähkel 100 g
riivjuustJuhised
Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber ja sool. Lisa riivitud porgand ja toasoe või ning sõtku ühtlaseks. Suru võitatud pirukavormi põhja ja äärtesse. Tõsta pooleks tunniks külmkappi. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Kuumuta pannil õli, lisa sibul, veidi soola ja tüümian ning hauta madalal tulel klaasjaks, 15-20 minutit. Klopi munad lahti, sega piimaga ja maitsesta muskaatpähkli, soola ja musta pipraga.
Kata eelküpsetatud põhi sibulaga ja vala peale muna-piima segu. Raputa peale juust ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.