Rabarberi-kohupiimakook
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.toidutare.ee |
Valmistamisaeg | 45 minutit |
Küpsemisaeg | 1 tund |
Koguaeg | 1 tund, 45 minutit |
Kategooria | Magustoidud |
Kirjeldus
Mahlaselt magushapu kook rabarberihooajaks
Koostisained
Juhised
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollane (munad võiks ka enne küpsetamist paar tundi toatemperatuuril olla). Sega jahud ja küpsetuspulber omavahel ning lisa vahule. Lõpuks lisa 1 spl vett, vormi tainas ühtlaseks palliks ning suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Puhasta ja tükelda rabarberid, kuumuta koos vee ja kaneeliga keemiseni, keera pliit välja ning jäta kaane alla 15 minutiks hauduma.
Vahusta munakollased tavalise ja vaniljesuhkruga. Sega hulka kohupiimapasta koos hapukoore ja kartulijahuga. Lisa segule rabarberivedelik ja laimimahl. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega täidisesse.
Vala tainale nõrutatud rabarberid, neile peale kohupiimatäidis ja küpseta 175° juures 60 minutit. Enne mugimahakkamist lase jahtuda.