Seene-pommutäidisega cannellonid
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | kadri10.pri.ee ja Liina impro |
Valmistamisaeg | 30 minutit |
Küpsemisaeg | 1 tund |
Koguaeg | 1 tund, 30 minutit |
Kategooria | Pastaroad |
Kirjeldus
Kreemjas vorm pastatorude ehk cannellonidega.
Koostisained
Juhised
Haki pommu ja sibul väikesteks tükkideks, kuumuta pannil õli ja prae umbes 10 minutit. Seejärel lisa purustatud tomatid, podista veel vähemalt 5 minutit ja sega hulka tükeldet seened (kui tegemist konservseentega) ja küüslauk. Kui kasutad värskeid seeni, võid nende kogust suurendada ja juba koos pommuga pannile visata. Maitsesta soola-pipraga ja aseta kõrvale.
Kastme jaoks sega külm vesi jahuga ja liiguta, kuni segu on ühtlane. Võib panna ka klaaspurgi sisse, kaas peale ja loksutada hoolega (Maire Suitsu nipp - nii saab ilusa ühtlase klimbivaba segu). Kuumuta piim keemiseni ja lisa pidevalt segades jahusegu. Lülita pliit välja, maitsesta soolaga ja kaabi muskaatpähklit ka hulka.
Võta ahjuvorm, pane paar lusikatäit piimakastet põhja, et pastatorud saaksid ka altpoolt piisavalt niiskust ja hakka torudesse täidist toppima. Kui see töö tehtud, vala ühtlaselt peale ülejäänud kaste, raputa peale riivjuust ja küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.