Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Seene-pommutäidisega cannellonid

Kokkuvõte

Kogus
inimest
Inspiratsioonkadri10.pri.ee ja Liina impro
Valmistamisaeg
30 minutit
Küpsemisaeg
1 tund
Koguaeg
1 tund, 30 minutit
KategooriaPastaroad

Kirjeldus

Kreemjas vorm pastatorude ehk cannellonidega.

Koostisained

1  
pommu ehk baklažaan (väike)
12  
cannellonid
1  
sibul
1 spl
õli
150 g
seened
200 g
purustatud tomatid
1  
küüslauk
   
must pipar
250 ml
piim
100 ml
vesi
3 spl
nisujahu
   
muskaatpähkel
   
sool
100 g
riivjuust

Juhised

Haki pommu ja sibul väikesteks tükkideks, kuumuta pannil õli ja prae umbes 10 minutit. Seejärel lisa purustatud tomatid, podista veel vähemalt 5 minutit ja sega hulka tükeldet seened (kui tegemist konservseentega) ja küüslauk. Kui kasutad värskeid seeni, võid nende kogust suurendada ja juba koos pommuga pannile visata. Maitsesta soola-pipraga ja aseta kõrvale.

Kastme jaoks sega külm vesi jahuga ja liiguta, kuni segu on ühtlane. Võib panna ka klaaspurgi sisse, kaas peale ja loksutada hoolega (Maire Suitsu nipp - nii saab ilusa ühtlase klimbivaba segu). Kuumuta piim keemiseni ja lisa pidevalt segades jahusegu. Lülita pliit välja, maitsesta soolaga ja kaabi muskaatpähklit ka hulka.

Võta ahjuvorm, pane paar lusikatäit piimakastet põhja, et pastatorud saaksid ka altpoolt piisavalt niiskust ja hakka torudesse täidist toppima. Kui see töö tehtud, vala ühtlaselt peale ülejäänud kaste, raputa peale riivjuust ja küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.