Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Sidruni-pisarakook

Kokkuvõte

Kogus
inimest
Inspiratsioonwww.siitnurgastjasealtnurgast.ee
Valmistamisaeg
45 minutit
Küpsemisaeg
30 minutit
Koguaeg
1 tund, 15 minutit
KategooriaMagustoidud

Kirjeldus

Mõnusalt magushapu ja mahlane pidupäevakook.

Koostisained

Tainas
100 g
või
2 spl
suhkur (20 g)
2.5 dl
nisujahu (150 g)
1 tl
küpsetuspulber
2 spl
vesi
Täidis
1.5 dl
vesi
0.5 dl
suhkur (50 g)
25 g
või
4  
munakollane
1  
sidrun (mahl ja koor)
2 spl
nisujahu (15 g)
Besee
4  
munavalge
   
sool (näpuotsatäis)
1 dl
suhkur

Juhised

Põhja jaoks sega pehme või ülejäänud koostisainetega. Aseta tainas ümmargusse koogivormi, kusjuures ääred peaksid olema vähemalt 3 cm kõrgused. Põhi võib külmkapis 15 minutit taheneda.

Küpseta põhja 15 minutit 200 kraadi juures.

Sidrunikreemi jaoks sega potis munakollased, võitükk, suhkur, jahu, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl ja vesi vispliga ühtlaseks. Kuumuta 4-5 minutit, kuni segu on parajalt paks. 

Munavalge läheb hästi vahtu, kui lisada alguses sõrmeotsaga soola ning seejärel vahustada munavalged kõvaks vahuks. Alles lõpus lisada suhkur.

Vala põhjale täidis ja sellele munavalgevaht. Küpseta 180-kraadises ahjus veel 10 minutit. Lase koogil jahtuda, lõika märjaks kastetud noaga (ei lõhu beseed) tükkideks.