Sidruni-pisarakook
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.siitnurgastjasealtnurgast.ee |
Valmistamisaeg | 45 minutit |
Küpsemisaeg | 30 minutit |
Koguaeg | 1 tund, 15 minutit |
Kategooria | Magustoidud |
Kirjeldus
Mõnusalt magushapu ja mahlane pidupäevakook.
Koostisained
Juhised
Põhja jaoks sega pehme või ülejäänud koostisainetega. Aseta tainas ümmargusse koogivormi, kusjuures ääred peaksid olema vähemalt 3 cm kõrgused. Põhi võib külmkapis 15 minutit taheneda.
Küpseta põhja 15 minutit 200 kraadi juures.
Sidrunikreemi jaoks sega potis munakollased, võitükk, suhkur, jahu, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl ja vesi vispliga ühtlaseks. Kuumuta 4-5 minutit, kuni segu on parajalt paks.
Munavalge läheb hästi vahtu, kui lisada alguses sõrmeotsaga soola ning seejärel vahustada munavalged kõvaks vahuks. Alles lõpus lisada suhkur.
Vala põhjale täidis ja sellele munavalgevaht. Küpseta 180-kraadises ahjus veel 10 minutit. Lase koogil jahtuda, lõika märjaks kastetud noaga (ei lõhu beseed) tükkideks.