Sõir ehk kohupiimajuust
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.nami-nami.ee |
Valmistamisaeg | 30 minutit |
Kategooria | Võikundus |
Kirjeldus
Isetehtud pidupäevajuust, mida võib maitsestada täpselt sellega, mille järele parasjagu isu on.
Koostisained
1 l
piim (3,5%) 500 g
kohupiim (10-12%) 50 g
või 2
muna 1 tl
soolJuhised
Kuumuta piim keemiseni, lisa kohupiim ja kuumuta kuni eraldub vadak (ehk valge piima asemel on potis kollakas vedelik). Kalla kohupiimamass marliga vooderdatud sõelale umbes 15 minutiks nõrguma (ära raskust peale pane). Sulata potis või, lisa nõrgunud kohupiimamass ja kuumuta pidevalt segades kuni moodustub ühtlane mass. Sega juurde soolaga lahtiklopitud munad ja maitseained (köömned, basiilik vms). Kuumuta pidevalt segades veel 3-5 minutit keskmisel kuumusel ning pane sõir seejärel külma veega kastetud vormi hanguma. Säilita jahedas.