Suvikõrvitsalasanje
Kokkuvõte
| Kogus | |
|---|---|
| Inspiratsioon | www.nami-nami.ee | 
| Valmistamisaeg | 20 minutit  | 
| Küpsemisaeg | 45 minutit  | 
| Koguaeg | 1 tund, 5 minutit  | 
| Kategooria | Pastaroad | 
Kirjeldus
Isegi Garfieldile maitseks.
Koostisained
 1 kg
 suvikõrvits 2 spl
 õli 2 knt
 küüslauk 0.5 tl
 tšillihelbed (või tšillipulber) 250 g
 ricotta 400 g
 tomatipasta 100 g
 riivjuust 12  
 lasanjeplaadidJuhised
Kuumuta pannil õli. Lisa jämedalt riivitud suvikõrvits, hakitud küüslauk ja tšillihelbed. Prae umbes 5 minutit kuni suvikõrvits pehmeneb. Võta pann tulelt, sega suvikõrvits ricottaga, sega juurde hakitud basiilik ning maitsesta soola-pipraga.
Järjekord selline: ahjuvormi põhja kolmandik suvikõrvitsasegust, kolmandik tomatikastmest ning 6 lasanjeplaati (sõltuvalt ahjuvormi suurusest muidugi ka). Korda. Kõige peale suvikõrvitsasegu, tomatikaste ja riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit. Enne söömist lase 10 minutit jahtuda-taheneda.