Taimne Mac & Cheese
Kokkuvõte
Kogus | |
---|---|
Inspiratsioon | www.theppk.com |
Valmistamisaeg | 15 minutit |
Küpsemisaeg | 30 minutit |
Koguaeg | 45 minutit |
Kategooria | Pastaroad, Vegan, Vormiroad |
Kirjeldus
Hullult hea kreemjas makaronivorm, veganite Mac & Cheese.
Koostisained
Juhised
Leota india pähkled (või päevalilleseemneid - veidi odavam variant, kuigi india pähklitega tuleb parem) paar tundi vees (300 ml), seejärel tee saumiksriga ühtlaseks massiks. Keeda pasta al dente ja nõruta. Haki sibul ja küüslauk ning prae koos õliga, seejärel pane pannile hapukapsas, kuumuta veel 2-3 minutit ja lisa pähklimassile. Lisa segule veel kurkum, pipar, maitse järgi soola, maitsepärm ja sidrunimahl ning saumikserda püreeks. Sega pastaga, vala rasvainega määritud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.
Lisainfo
Mis selle toidu nii maitsvaks teeb? Umamit nimetatakse viiendaks maitseks soolase, magusa, hapu ja mõru kõrval. Umami maitse tuleneb aminohappe glutamaadi kõrgest tasemest toidus, kõige rohkem esineb seda valgurikastes loomsetes toitudes. Seega inimesed, kes hakkavad taimetoitlasteks, võivadki igatseda just umami maitset. Siin tuleb aga nutikas olla ja kasutada taimseid toiduaineid, mis on umami-rikkad, näiteks kuivatatud vetikad (nori-lehed), hapukapsas, maitsepärm, vein, küpsed tomatid, ketšup, oliivid, palsamiäädikas ja sojakaste. Rohkem infot veganist toitumisteadlase blogist.
Post Punk Kitchen kodulehelt võib leida mitmeid väga nutikaid ja maitsvaid vegan-retsepte. Maitsepärmi saab Eestis tellida www.bonsoya.ee lehelt.