Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Taimne pikkpoiss

Kokkuvõte

Kogus
viilu
Inspiratsioonallrecipes.co.uk
Valmistamisaeg
30 minutit
Küpsemisaeg
1 tund
Koguaeg
1 tund, 30 minutit
KategooriaVormiroad

Kirjeldus

Nii hea kõhutäide, ideaalne näiteks taimetoitlase jõululauale.

Koostisained

3 dl
läätsed
2  
loorberileht
100 g
india pähklid
1 spl
õli
1  
sibul
1  
porrulauk
1  
paprika
100 g
seened
2 knt
küüslauk
1 spl
sidrunimahl
100 g
riivjuust
2 dl
riivleib
2 spl
petersell
2 spl
sinep
3  
muna
   
pipar
   
sool

Juhised

Leota läätsi (kui teed suuremale perele süüa, võid läätsi võtta ka 4 dl) 1-2 tundi, seejärel keeda väikeste sortsude kaupa vett lisades pehmeks, lisa keetmise ajal veerand tunniks ka loorberilehed. Keetmise lõpuks ei tohiks vedelikku eriti alles jääda. Lase läätsedel jahtuda. 

Pruunista kuival pannil mõned minutid india pähkleid ja haki peeneks.

Haki sibul, porru, paprika, seened ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja pane esmalt pannile sibul, seejärel lisa paprika, porru, seened ja küüslauk ning prae neid umbes 10 minutit. Lõpus lisa sidrunimahl ja maitsesta soola-pipraga. Lase jahtuda.

Võta suur kauss ning sega kokku läätsed, praetud juurviljad, india pähklid, riivleib (või -sai), riivjuust ja lahtiklopitud munad. Maitsesta peterselli, sinepi ja vajadusel soola-pipraga. Ka jahvatatud paprika ja sidrunipipar sobivad hästi.

Aseta segu piklikku ahjuvormi ja küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit.

Lisainfo

Serveerida võib lihtsa hapukoore-sinepi-küüslaugu-marineeritud kurgi kastmega.