Tatrapliinid
Kokkuvõte
| Kogus | |
|---|---|
| Inspiratsioon | http://piretiretseptid.blogspot.com/2012/01/tatrapliinid.html | 
| Valmistamisaeg | 15 minutit  | 
| Küpsemisaeg | 30 minutit  | 
| Koguaeg | 45 minutit  | 

Kirjeldus
Tummise õllemekiga soolased pannkoogid
Koostisained
 250 g
 toortatrajahu 200 ml
 piim 330 ml
 tume õlu 11 g
 kuivpärm 3  
 muna 2 spl
 hapukoor 1 tl
 suhkurJuhised
Võta paar tundi enne alustamist piim, õlu ja munad toatemperatuurile.
Sega 100 g tatrajahu pärmiga, lisa piim ja õlu. Lase 1 h seista.
Eralda munakollased -valgetest. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Munakollased sega koos hapukoore, ülejäänud jahu, suhkru-soolaga taina hulka. Viimasena lisa ettevaatlikult segades munavalgevaht.
Küpseta pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Lisainfo
Kui kasutad toortatrajahu, võid seda panna 250 grammi. Kui kasutad pruunimat tatrajahu, siis asenda umbes pool nisujahuga, muidu on pliinidel vast liigne tatrapudrumaitse küljes.