Tikka masala tofuga
Kirjeldus
Tõlgituna: tofutükid indiapärases vürtsisegus.
Koostisained
2 knt
küüslauk 1 spl
garam masala 2 tl
paprikapulber 2 tl
vürtsköömned 1 tl
koriander (jahvatatud) 1 tl
tšillipulber 2 spl
õli 200 g
maitsestamata jogurt 125 g
tofu 1
sibul 0.5 prk
purustatud tomatid 2 spl
mandlilaastud 50 ml
kohvikoor (või vahukoor) 2 spl
sidrunimahl 1.5 dl
riisJuhised
Maitseainesegu jaoks koori ja riivi ingverijuur, lisa vürtsid, hakitud küüslauk ja 1 spl õli. Sega see kokku tükeldatud tofu ja maitsestamata jogurtiga.
Kuumuta pannil õli, prae sibulat mõned minutid ja seejärel lisa tofu-jogurti-vürtsisegu. Kuumuta veidi, lisa purustatud tomatid ja mandlilaastud ning podista 5 minutit. Lõpus vala hulka koor, sidrunimahl ning maitsesta värske koriandri ja soolaga. Kõrvale sobib hästi riis.
Lisainfo
Klassikaliselt tehakse seda toitu kanaga ja see pidavat olema briti söögikohtades populaarseim roog.