Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Tikka masala tofuga

Kokkuvõte

Kogus
inimest
Inspiratsioonwww.umami.ee
Valmistamisaeg
20 minutit
Küpsemisaeg
20 minutit
Koguaeg
40 minutit
KategooriaKarrid, Möksid

Kirjeldus

Tõlgituna: tofutükid indiapärases vürtsisegus.

Koostisained

   
ingverijuur
2 knt
küüslauk
1 spl
garam masala
2 tl
paprikapulber
2 tl
vürtsköömned
1 tl
koriander (jahvatatud)
1 tl
tšillipulber
2 spl
õli
200 g
maitsestamata jogurt
125 g
tofu
1  
sibul
0.5 prk
purustatud tomatid
2 spl
mandlilaastud
50 ml
kohvikoor (või vahukoor)
2 spl
sidrunimahl
   
sool
   
koriander (värske)
1.5 dl
riis

Juhised

Maitseainesegu jaoks koori ja riivi ingverijuur, lisa vürtsid, hakitud küüslauk ja 1 spl õli. Sega see kokku tükeldatud tofu ja maitsestamata jogurtiga. 

Kuumuta pannil õli, prae sibulat mõned minutid ja seejärel lisa tofu-jogurti-vürtsisegu. Kuumuta veidi, lisa purustatud tomatid ja mandlilaastud ning podista 5 minutit. Lõpus vala hulka koor, sidrunimahl ning maitsesta värske koriandri ja soolaga. Kõrvale sobib hästi riis.

Lisainfo

Klassikaliselt tehakse seda toitu kanaga ja see pidavat olema briti söögikohtades populaarseim roog.