Liigu edasi põhisisu juurde
Retseptikud
  • Avaleht
  • Retseptid (105)
  • Muu inff

Sa oled siin

Avaleht » Recipes

Tilline hautis rosmariiniste klimpidega

Kokkuvõte

Kogus
inimest
Inspiratsioontheppk.com
Valmistamisaeg
15 minutit
Küpsemisaeg
45 minutit
Koguaeg
1 tund
KategooriaMöksid

Kirjeldus

Juurikad paksus jahukastmes koos rohke rosmariiniga maitsestatud pallikestega.

Koostisained

1.5 spl
õli
0.3 dl
nisujahu
1  
sibul
0.5 tl
sool
Hautis
2 knt
küüslauk
0.7 l
köögiviljapuljong
1  
sellerivars
3  
kartulid (keskmise suurusega)
1  
porgand
0.5 spl
tüümian
1 spl
till
0.5 tl
paprikapulber
   
must pipar
0.5 prk
valged oad
   
sojakaste (maitse järgi)
   
tomatipasta (maitse järgi)
Klimbid
1.7 dl
nisujahu
1 tl
küpsetuspulber
0.5 spl
rosmariin
0.25 tl
sool
0.8 dl
piim
1 spl
õli
Kõrvale
2 dl
riis

Juhised

Puhasta ja lõigu kõik köögiviljad sobiliku suuruse ja kujuga tükkideks. Kuumuta potis õli, lisa sellesse 0,3 dl jahu ja sega 3-4 minutit. Seejärel pane potti sibul, küüslauk ja sool ning prae neid tihti segades ca 5 minutit. Lisa kiiresti segades potti ka puljong ning seejärel seller, kartul, porgand, till, tüümian, paprikapulber ja must pipar. Podista hautist kaane all 20-25 minutit, vahetevahel segades.

Sellal kui hautis podiseb, valmista klimbitainas. Sega kausis 1,7 dl jahu, küpsetuspulber, sool ja peeneks hakitud rosmariin. Lisa kuivainete segule õli ja piim ning sega ühtlaseks.

Kui hautis on kaane all piisava aja podisenud, lisa sellesse oad ning maitse järgi sojakastet ja tomatipastat. Sega hautis ära ning seejärel pane ükshaaval hautise pinnale supilusikaga klimbitaigna pätsakad. Kata pätsakad hautisega ning lase neil kaane all ca 15 minutit küpseda. Serveeri basmati riisiga.